Kollo är sommar

Välkommen till kollo!


Varför ska man söka till kollo?


Du kanske har svårt att komma iväg från stan under sommaren, föräldrar som jobbar, inte har möjlighet att åka eller uppleva så mycket.


Alla kan må bra av en paus från vardagen. Det är kul att komma hem till stan med många upplevelser i bagaget och kanske ett gäng nya kompisar.


Vi har skärgårdens bästa läge med havet precis intill. Bad och lek tillhör dagen på kollo. Vi har båtar som tar oss på utflykter och äventyr i skärgården. Det finns ofta chans till pyssel, tävlingar, lek och andra upptåg. Blå barack tävlar mot röd i de mest konstiga grenar (du har väl hört talas om knäckebrödsvissling, godisspottning och strutgång?)- allt med ett leende på läpparna!


Alla barn som vill har också möjlighet att åka på hajk på vår närliggande hajkö. Där sover vi i militärtält en natt, fiskar och grillar över öppen eld.


På Österviks kollo kan du som kommer på en 12-dagarsperiod välja mellan olika aktivitetsgrupper att tillhöra under din kollovistelse. Grupperna varierar litet från år till år, men i stora drag är innehållet detsamma. Du får möjlighet att välja vilken grupp du önskar tillhöra under någon av dina första dagar på kollo. Dessa grupper kommer att vara en del av kollovistelsen bland många andra aktiviteter.


Vilka får komma till kollo?

Alla som söker har chansen att komma till kollo men vi försöker att ge de som allra bäst behöver en plats chansen först. Alla behöver en plats på kollo men vi har ju bara 40 sängar!


Till startsidan